2.MLS

2MLS, Plana – Rtanj, 80:91

2MLS, Plana – Rtanj, 80:91

Meč devetog kola Druge lige Srbije između košarkaša Plane i Rtnja završen je pobedom novajlije u ligi. Boljevčani su, zahvaljujući u velikoj meri sigurnoj ruci Đorđa Ćirića u drugom poluvremeneu pre svega, ali i pogocima Stefanovića, Gruja i Miladinovića, došli do četvrtog trijumfa u prvenstvu. S druge strane, velikoplanjanski sastav, i pored činjenice da je drugi i treći nastavak rešio u svoju korist i da je u većem delu treće četvrtine imao rezultat u plusu, nije mogao da promeni već viđan, krajnji scenario. Centar domaćeg tima, Mihailo Todorović, ponovo je bio najučinkoviti na terenu, sa 33 ubačena poena i 18 skokova, dok je u sastavu Rtnja sa pola koša manje bio najefikasniji Ćirić.
Predrag Jaćimović, trener KK Plana: Igramo dobro, imamo igru, ali, to što imamo malo igrača u rotaciji u nekom periodu dođe do izražaja. Igrači provode puno vremena na terenu, izgube koncentraciju, prave greške koje u drugačijim okolnostima ne bi činili. Generalno sam zadovoljan, Zurnić igra mnogo bolje nego na početku, Grubor, iako promeljivo, takođe bolje, Todorović standardno dobro, Pavlović je napredovao. Protivnik je danas imao četiri-pet iskusnih igrača na terenu, što je na kraju i rešilo utakmicu.
Mihailo Todorović, KK Plana: Iz meča u meč, i pored zalaganja na terenu, na kraju, na žalost, imamo isti ishod po nas. Ostaje nam nada da ćemo ipak uspeti do kraja da promenimo ovaj scenario bar u nekoj od utakmica. Protivniku čestitam na današnjoj pobedi.
Ivan Simić, trener Rtnja: Ušli smo u utakmicu pod tenzijom da moramo da dobijemo, a u takvoj situaciji najteže je igrati. Ipak smo uspeli da u većem delu kontrolišemo rezultat, i da, na kraju, slavimo. Čestitam svim akterima na terenu na izuzetnoj borbi, mojim momcima na zasluženoj pobedi.
Đorđe Ćirić, KK Rtanj: Igrom slučaja, večeras sam bio ponovo na planjanskom parketu, ali u suprotnom taboru, protiv svog matičnog kluba. Ušli smo u meč sa namerom da pobedimo, bili smo bolji i osvojili smo dva nova boda. Nismo započeli utakmicu na najbolji način, bili smo bez rešenja za vrhunsku igru Todorovića, ali čim smo u drugom poluvremenu zatvorili skok Plane u napadu, prelomili smo meč i dobili zasluženo. Čestitam protivničkom sastavu i njihovom treneru na fer i korektnoj borbi.

More in 2.MLS