Aktuelno

TRIGLAV ŽKLS, Duga – Art Basket, 48:72

TRIGLAV ŽKLS, Duga – Art Basket, 48:72

Košarkašice Art basketa savladale su kao gošće u Šapcu ekipu Duge rezultatom 72:48 (17:8, 15:15, 16:19, 24:6) u prvoj utakmici 6. kola Ženske kadetske lige Srbije. Beogradski tim je upisao četvrtu pobedu i preuzeo treće mesto, tik iznad Šapčanki koje takođe imaju učinak od četiri pobede i dva poraza. U pobedničkom timu Nevena Vučković je bila najefikasnija sa 19 poena (17 skokova). Maša Ražnatović je postigla 17 poena (10 skokova), a Neda Nikolić 12 (5 osvojenih). U ekipi iz Šapca Anđela Matić je postigla 16 poena (6 skokova), a po 15 su upisale Aleksandra Đukanović i Ivana Bijić. Duga u narednom kolu gostuje ekipi Radivoja Koraća, a Art basket dočekuje Student.
Renata Stepanović, ŽKK Duga, Nažalost, kod mojih devojčica bio je prisutan veliki umor, kao rezultat činjenice da veći deo ove ekipa nastupa i za seniorski sastav, što je pre ili kasnije moralo da uzme danak. Pružili smo odličan otpor izuzetno kvalitetnoj ekipi Art Basketa tokom tri četvrtine, ali za nešto više ovoga puta zaista nije bilo snage. Čestitam protivniku na zasluženoj pobedi, a mojim devojčicama na izuzetnom zalaganju.
Aleksandra Đukanović, ŽKK Duga, Borile smo se, dale sve od sebe, ali je danas Art Basket bio bolji. Mi smo u prethodnih 5 kola ostvarili 4 pobede, što je van svakih očekivanja, pa nam ovaj poraz neće previše teško pasti.
Milan Vidosavljević, ŽKK Art Basket, Pre svega želeo bih da se zahvalim ekipi Duge na domaćinstvu. Čestitao bih mojim igračicama na pobedi, iako nismo odigrali najbolje što znamo – opet smo imali pad koncentracije koji je nedopustiv. Čeka nas težak raspored u narednom periodu, igramo VABA ligu, seniorsku, ovu kadetsku, tako da je fokus nešto što nam je potrebno. Ekipi Duge želim sreću u nastavku takmičenja, i sigurno su trenutno najprijatnije iznenađenje u ligi.
Nevena Vučković, ŽKK Art Basket, Čestitam mojoj ekipi na pobedi. Moja ekipa se borila, i većim delom utakmica je bila neizvesna. Zadnja četvrtina je presudila i mi smo uvećali prednost. Čestitam Dugi na fer i korektnoj igri i puno uspeha u daljem takmicenju.

More in Aktuelno