Aktuelno

XIX Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’

XIX Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’

XIX Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’ će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 16. do 20. januara 2019. godine. Prijave učešća će se primati do 07.januara 2019. godine.
Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2008. i mlađi, 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, i 2011. i mlađi. Svaki klub može prijaviti više ekipa, a ekipu sačinjava 15 igrača/igračica. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj „4“ i “5” . Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava). Svečano otvaranje je zakazano za subotu 19. januar 2019. godine u 12,00 časova.
U toku takmičenja biće organozovana klinika za trenere ’’Od minibasketa do košarke’’. Biće organizovana predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima i to:
• Uzrast 3-4 godine – Mini basket Igraonica,
• Uzrast 5-6 godina – Mini basket Učionica,
• Uzrast 7-8 godina – Mini basket Radionica,
• Uzrast 9-10 godina – Edukativni trening Košarkica,
• Uzrast 11-12 godina – Trening po stanicama.
Imena predavača će blagovremeno biti objavljena. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket. Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrastnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence. Svi učesnici koji nisu iz Beograda treba da blagovremeno jave broj članova ekipa, kako bi na vreme rezervisali smeštaj u hostelu ili učeničkom domu, sa kojima imamo saradnju, a takođe postoji mogućnost smeštaja i u hotelu “Srbija” (Ustanička, Beograd). Za sve učesnike XIX Međunarodnog minibasket festivala ’’Rajko Žižić’’ predviđene su medalje i pehari. Prijave za učešće na Festivalu primaće se na e-adresi: minibasket@kss.rs, najkasnije do 07.01.2019. godine.

Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, držaće radionice tokom trajanja Festivala.

MINI BASKET – MAKSI ZABAVA!!!

Rade Georgievski
Predsednik Udruženja mini basket Srbije

More in Aktuelno