2. ŽLS

2ŽLS, Duga – Radnički KG, 67:61

2ŽLS, Duga – Radnički KG, 67:61

Šapčanke su ostvarile treći trijumf, uz dva poraza, dok su Kragujevčanke doživele treći poraz, uz jednu pobedu. U timu trenera Vuka Stepanovića najefikasnija je bila Radmila Maletić sa 26 poena. Anđela Matić je postigla 17 poena (8 skokova, 5 asistencija), a Renata Stepanović 13 (7 skokova). Najefikasnija u ekipi Nenada Milovanovića bila je Neda Vasović sa 19 poena. Po 10 poena postigle su Jelena Prvulović (6 skokova) i Aleksandra Jevrić.
Vuk Stepanović, ŽKK Duga, Ozbiljno smo se pripremali za ovu utakmicu, pre svega zato što smo želeli da pokažemo da je ubedljiv poraz koji smo doživeli u Zrenjaninu samo loš dan, odnosno posledica umora. U tome smo uspeli, obzirom da smo savladali ekipu koja sa pravom pretenduje na visok plasman, iako sticajem neki okolnosti trenutno na tabeli ne zauzimaju mesto koje im po kvalitetu igračkog i trenerskog kadra pripada. Čestitao bih igračicama i jedne i druge ekipe na velikoj borbenosti, smatram da smo zasluženo pobedili, mada ni pobeda Radničkog ne bi bila nezaslužena. Puno sreće u nastavku prvenstva želim kolegi Milovanoviću i ekipi Radničkog.
Anđela Matić, ŽKK Duga, Čestitam svojim saigračicama na pobedi, a protivniku na fer i korektnoj igri i borbi. Bila je dobra utakmica i za nas i za njih, na kraju smo uspeli da trijumfujemo, što me posebno raduje.
Nenad Milovanović, ŽKK Radnički, Čestitke ekipi Duge na zasluženoj pobedi. Oni su jedna borbena, agresivna ekipa, znali smo šta nas očekuje. Slična je bila i utakmica koju smo prošle godine ovde odigrali. Smatram da je nas na kraju koštala dekoncentracija, par promašenih zicera i otvorenih šuteva. Čestitao bih i mojim devojkama na dobroj i borbenoj igri, dale su sve od sebe, uspeli smo da se vratimo od minus 5 do plus 5, ali smo na kraju poklekli i izgubili utakmicu. Sve najbolje ekipi Duge u nastavku prvenstva.
Jelena Prvulović, ŽKK Radnički, Čestitam domaćoj ekipi na zasluženoj pobedi. Obe ekipe su bile jako borbene, mi nismo uspeli da ispoštujemo dogovor iz svlačionice, što je dovelo do poraza. Idemo dalje.

More in 2. ŽLS