2. ŽLS

2ŽLS, Duga – Karaburma, 94:73

2ŽLS, Duga – Karaburma, 94:73

Košarkašice Duge na debiju pred svojim navijačima u okviru Druge ženske lige Srbije savladale su Karaburmu iz Beograda rezultatom 94:73 (30:16, 26:17, 22:17, 16:23).
Utakmica koja je odigrana pred 50-tak gledalaca u hali „Protić“ u Šapcu praktično je bila odlučena u prvih 20 minuta kada je tim trenera Vuka Stepanovića postigao 56 poena, a primio svega 33.
Renata Stepanović je sa 27 poena (6 skokova, 8 osvojenih lopti) bila najbolji akter u pobedničkom timu. Anja Dimitrijević je postigla 17 poena, a Anđela Matić 15.
U ekipi iz Beograda Marina Stojić je bila najefikasnija sa 21 poenom (8 skokova, 8 asistencija). Tamara Čubra je postigla 18 poena (7 skokova, 7 asistencija), a Željana Komazec 12.
Vuk Stepanović, ŽKK Duga, Čestitam mojim devojkama na odličnoj igri i zasluženoj pobedi, a protivniku na fer i korektnoj borbi. Ovo je za nas velika pobeda, mi smo ekipa čiji je primarni cilj opstanak u ligi, dok je Karaburma tim koji je najavljivao borbu za ulazak u viši rang. Nama najveći deo ekipe čine devojke koje su po uzrastu kadetkinje i juniorke, a koje su do sada pokazale da mogu ravrnopravno da se nose sa dosta starijim i fizički jačim protivnicama, što posebno raduje.
Anja Dimitrijević, ŽKK Duga, Čestitam svojim saigračicama na pobedi, a protivniku na fer i korektnoj igri i borbi. Drago mi je da smo uspeli da zabeležimo pobedu na premijeri pred našom publikom, nadam se da ćemo tako i nastaviti.
Anđelka Nešić, ŽKK Karaburma, Nemam komentar na današnju utakmicu.

More in 2. ŽLS