2. ŽLS

2ŽLS, Radnički 2016 – Radnički, 63:56

2ŽLS, Radnički 2016 – Radnički, 63:56

Ženski klasik u Kragujevcu je opravdao očekivanja i viđena je jedna veoma borbena i napeta utakmica. Radnički 2016 je uspeo da se trgne posle poraza u Kupu od gradskog rivala, a pogotovo trgne od anemične predstave u pomenutom meču. Radnički je bolјe otvorio utakmicu, napravio osetnu prednost, ali su izabranice Vesne Despotović brzo vratile neizvesnost u meč i čak prevele utakmicu u svoju korist i otišle na poluvreme sa košem prednosti. Početkom treće četvrtine domaćin ulazi u kombinovane zone, odlično kontroliše skok i dolazi do najveće prednosti od +13. Međutim, nije se predavala „gostujuća“ ekipa na čelu sa Nedom Bezarević i Jelenom Prvulović. Na 7 minuta do kraja, Neda Vasović vraća svoju ekipu na -1. Tada sledi par neiskorišćenih napada na obe strane koje sa dva slobodna bacanja „seče“ Jelena Trifunović, a odmah zatim kreće kanonada Minele Mehović i sa tri trojke i jednim bacanjem opet diže prednost na dvocifrenu. Jelena Prvulović odgovara sa par dalekometnih trojki i dovodi utakmicu na jedan posed razlike. Tada, Marija Cvijović pogađa za tri poena, a kapiten, kapitenski, Sara Milošević, sa još jednom trojkom stavlјa tačku na utakmicu. U ekipi Radničkog, istakle su se već pomenute, Jelena Prvulović sa 15 poena, 5 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte, Neda Bezarević sa 9 poena i 6 skokova i Neda Vasović sa 4 poena, 10 skokova i 3 blokade. U pobedničkoj ekipi Radničkog 2016, kapitenska partija Sare Milošević sa 9 poena, 11 skokova i 5 asistencija. Odličan meč je imala i Jelena Trifunović, na ivici trpl-dabla, sa 11 poena, 9 skokova i 7 asistencija. MVP meča i klјučna igračica u pobedi je bila Minela Mehović sa postignutim 21 poenom na koje je pridodala 13 skokova i 6 asistencija uz ukupan indeks korisnosti od 29.
Vesna Despotović, Utakmica je bila teška i za njih i za nas. Mi smo imali velikih problema pred ovu utakmicu jer je mnogo igračica imalo zdravstvenih tegoba. Od onoga što smo spremali jedva smo 30% odradili na terenu. Poslužila nas je i sreća. Mehovićeva je dala te trojke kada se utakmica lomila. Zaista sam prezadovolјna pobedom i osvojenim bodovima.
Minela Mehović, Sezonu smo otvorile onako kako smo priželјkivale. Prvi protivnik, gradski rival, koji nije nimalo naivna ekipa. Ušle smo u utakmicu ozbilјno, nerazmišlјajući o porazu u Kupu. Svaka devojka je dala svoj maksimum i ponosna sam na njih. Utakmica je bila veoma izjednačena sve do 3.četvrtine kada smo uzele stvar u svoje ruke i došle do dvocifrene prednosti. Većina publike je bila na njihovoj strani ali nismo poklekle i ispoštovale ono što smo zacrtale pred početak utakmice. U ekipi vlada pozitivna energija, treniramo jako i nadam se da će sve to doći do izražaja već u narednom kolu protiv Radničkog iz Beograda. Čestitam protivniku na fer i korektnoj borbi, a svojim saigračicama na veoma bitnoj pobedi.
Nenad Milovanović, Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobedi. Ovo je bio odličan derbi kao i svi prethodni. Nismo uspeli pametno da napadnemo zonsku odbranu protivnika iako smo znali da će to igrati i spremali smo se za to, jer je to njihovo najjače oružje u derbijima. Ovog puta su pojedine njihove igračice bile raspoloženije u šutu na kraju utakmice i tako su otklonile sumnju oko pobednika. Čestitam mojoj ekipi na borbenosti. Ostaje nam da radimo još jače i da se nadamo bolјim rezultatima.
Neda Bezarević, Utakmicu smo otvorili dobro, imali prednost ali smo loše odreagovali na njihove zonske odbrane i izgubili sigurnost u napadu. Iako smo znale protivnika i način njihove igre, nismo mogle da se prilagodimo. Želela bih da pohvalim svoju ekipu za borbenost i podršku tokom celog meča, a protivniku čestitam na fer i korektnoj borbi.

More in 2. ŽLS