Aktuelno

Održan žreb za RODA Juniorsku ligu Srbije

Održan žreb za RODA Juniorsku ligu Srbije

U novobeogradskom hotelu „Falkenštajner“, u svečanoj atmosferi upriličenoj zbog potpisivanja ugovora o produžetku saradnje između Košarkaškog saveza Srbije i Rode, održan je žreb za novu sezonu u Roda Juniorskoj ligi Srbije.
Žrebu su prisustvovali brojni gosti, novinari, predstavnici klubova učesnika i kapiteni ekipa, kao i juniorski reprezentativci Srbije koji su letos osvojili zlatnu medalјu na Evropskom prvenstvu.
Prisutne je pozdravio potpredsednik za takmičenja KSS Dušan Projović, koji je istakao zadovolјstvo zbog dugogodišnje uspešnje saradnje sa Rodom.
– Oni koji su formirali ovu ligu pre mene napravili su dobre temelјe, a sada svi zajedno pokušavamo da podignemo takmičenje na viši nivo svake sezone. Posebno želim da pozdravim mlade reprezentativce koji su sa nama i koji su prošli kroz Roda Juniorsku ligu, a letos doneli zlato Srbiji sa Evropskog prvenstva na čelu sa trenerom Aleksandrom Bućanom, koji je danas takođe ovde… Verujem da će nam oni, ali i mlađi momci koji dolaze i igraće ovu ligu, doneti nove medalјe sa najvećih takmičenja.
Žrebom je rukovodio komesar takmičenja Bojan Popović, a asistirao mu je košarkaš Crvene zvezde mts i zlatni junior Zoran Paunović-
Svih 12 ekipa učesnica Roda Juniorske lige Srbije dobile su od Rode garniture dresova za novu sezonu, koje im je uručio Mladen Dokić iz marketinga Rode.
U prvom kolu Roda Juniorske lige Srbije 13. oktobra 2018. sastaju se:
Radnički Kragujevac – Mega Bemaks
Sloga – Crvena zvezda mts
Partizan NIS – Mladost Čačak
Borac Čačak – Mladost Veternik Odeon basket
Beko – Konstantin
Dinamik VIP Pej – Aktavis Akademija

More in Aktuelno