2.MLS

2MLS, Pirot – Plana, 89:66

2MLS, Pirot – Plana, 89:66

„Pirot“ je u subotu, 06.10.2018. pobedio „Planu“ na domaćem terenu rezultatom 89:66, konačno, tek u petoj sezoni od kada se plasirala u 2.MLS. Rezultat ubedlјiv, pobeda zaslužena.
Možda je sama pomisao igrača domaće ekipe na lošu tradiciju uticala da utakmicu zaigraju stegnuto, mlako i neprecizno (šut za tri poena 1od 9), ali je do totalnog preokreta došlo već u drugoj četvrtini u kojoj su momci trenera Marka Spasića zaigrali sa mnogo više energije. Borbena i agresivna igra Nemanje Mitića i mladog Vlade Stefanovića pokrenula je celu ekipu, probudilo publiku i ulila sigurnost svim igračima domaće ekipe koji su ulazili u igru. Još kada su dve trojke Skansija Stojanovića ušle u koš „kao kap“ igrači gostujuće ekipe više nisu znali sa koje strane im preti opasnost.
U drugom poluvremenu je ekipa „Pirota“ nastavila da igra u istom ritmu, ambiciozno i rastrčano. Svako je imao svoju minijaturu i vrlo brzo je bilo jasno da je pobeda domaće ekipe izvesna. Jedini pravi otpor do samog kraja pružao je izvanredni centar „Plane“ Mihailo Todorović, MVP ove utakmice, ali je ukupno gledano to bilo nedovolјno za nešto više osim ublažavanja rezultatske razlike.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Najpre hvala publici što nas je podržala na pravi način, mi ćemo se uvek boriti da bi uzajamna hemija bila još bolјa. Momci koji su došli znaju kako je igrati pred našom publikom tako da su na početku zaigrali pomalo uplašeno, ispromašivali šuteve koje nisu trebali da promaše ali je posle sve došlo na svoje mesto. Na ovoj utakmici je presudile energija sa klupe, počev od Vlade Stefanovića i Nemanje Mitića, što je bitno uticalo na dalјi tok igre i posle dobrog drugog poluvrenena i rutinske pobede. Svi su dobili šansu da igraju a kada nam se pridruži i Rašić ova ekipa će imati svakako i veću dimenziju u svakom pogledu. Čestitam ekipi „Plane“ na fer i korektnoj igri.
Stanko Ilić, igrač KK Pirot, Strplјivo smo gradili igru sve vreme i zasluženo došli do pobede. Nadam se da ćemo igrati sve bolјe iz utakmice u utakmicu. Odličan je odnos publike prema nama, prati se i nagrađuje svaki naš potez i mislim da će to bitno doprineti da budemo najbolјa ekipa na domaćem terenu u ligi.

More in 2.MLS