1.ŽLS

1ŽLS, Crvena zvezda – Bor, 84:56

1ŽLS, Crvena zvezda – Bor, 84:56

U prvoj četvrtini viđena je ujednačena borba. Domaća ekipa je do klјučne prednosti stigla u drugoj deonici i kasnije je samo uvećavala. Ekipu Crvene zvezde vodila je kapiten Aleksandra Katanić sa 17 poena, osam skokova i pet asistencija. Toliko je ubacila i Nevena Naumčev, a dvocifrena je bila i Ivana Katanić sa 15 poena. U redovima ekipe iz Bora istakla se Emese Vida sa 16 poena.
Dragan Vuković, „Imam utisak da je protivnička ekipa došla sa idejom da izgubi sa što manjom razlikom. Tokom cele utakmice konstantno su kombinovali razne zonske odbrane i to im je donelo rezultat u drugom delu prve četvrtine. Mi smo radili na tome da osposobimo još nekog od mlađih igračica za teške utakmice koje dolaze“.
Aleksandra Katanić, „Imali smo malih problema u prvoj četvrtini, ali kasnije smo to uspeli da ispravimo, da stignemo do prednosti i održavamo je do kraja. Razmišlјamo od utakmice do utakmice, sledi nam Vrbas u domaćem prvenstvo i trudićemo se da se što bolјe pripremimo za to“.
Blagoja Ivić, Potpuno zaslužena pobeda Crvene zvezde koja ima najbolji tim u ligi. Odlučili su iskustvo i uigranost ekipe, kao i veliki izbor igračica po kome našem današnjem protivniku nema ravnog u ligi. Okrećemo se utakmici na svom parketu protiv ŽKA u sredu i nastavljamo dalje sa uigravanjem. Čestitam pobedniku“.
Emeše Vida, „Odlično poznajem ovu ekipu Crvene zvezde i znam da zajedno napreduju iz godine u godinu. Da bismo se bolje suprotstavili potrebno je još nekoliko igrača i dodatno uigravanje našeg prilično novvog tima. Nastavljamo dalje, ubeđeni u sve bolje igre i rezultate. Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi“.

More in 1.ŽLS