Aktuelno

BCB 2018

BCB 2018

Poštovane kolege,
Kao što ste već navikli, Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS) nastavlja da održava kontinuitet u edukaciji trenera. Za sve članove UKTS i ove godine smo obezbedili predavanja eminentnih košarkaških stručnjaka – sve to u okviru nekoliko edukativnih programa tokom cele godine.
Beogradska trenerska klinika (BCB 2018) se održava po 17. put, a premijerno će biti organizovana u Hali sportova „Ranko Žeravica“ (Pariske komune 20, Novi Beograd). Svi članovi UKTS biće u prilici da slušaju eminentne i iskusne predavače koji će prisutnima predstaviti svoju košarkašku filozofiju, ali i način i sistem rada na treninzima.
Sedamnaesta Beogradska trenerska klinika 2018. na programu je od 30. juna do 1. jula, a na njoj će učestvovati:
– Pedro Martinez – trener Baskonije, ovogodišnji finalist, a prošlogodišnji osvajač titule prvaka Španije. U prvom angažmanu u Baskoniji u sezoni 2005/2006 osvojio je španski Superkup.
Teme: Savremeni napadački koncept u evropskoj košarci
(Modern offensive concepts in European Basketball)
Modeli agresivne PNR odbrane
(Models of aggressive Pick & Roll Defense)

– Kajl Keler – Dugogodišnje iskustvo sticao je kao jedan od vodećih asistenata NCAA timova. Sa srpskim trenerima će u okviru dva predavanja razmeniti ideje.
Teme: Kontinuirani napad sa korišćenjem blokada
(Continuity Offenses with usage of the screens)
Vežbe i ideje za presing
(Drills and ideas for pressure defense)

– Aleksandar Džikić – aktuelni trener Budućnosti, sa kojom je osvojio Kup Crne Gore i ABA ligu. Svoje trenersko iskustvo gradio je u Partizanu, Krki, Olimpiji, Lijetuvos Ritasu.
Teme: Saradnja u napadu – koncepti i ideje
(Offense – Basic Concepts and Ideas)
Zonski presing 2-2-1 sa prelaskom u odbranu u zoni šuta
(Zone press 2-2-1 back to shooting zone defense)

– Darko Rajaković – pomoćni trener Oklahoma Siti Tandera. Prvi trener van područja Severne Amerike, koji je vodio jedan razvojni NBA tim (Tulsa 66ers).
Tema: Razvoj igrača u NBA sistemu
(Players Development in NBA System)

Još jednom vas podsećamo da je prisustvo na seminaru obavezno jer je to uslov za dobijanje trenerske licence UKTS. Takođe, Udruženje košarkaških trenera Srbije u okviru paketa, priprema i malo iznenađenje, pa će tako svaki trener dobiti i trenersku tablu u okviru pripremljenog paketa.
Sve detalje u vezi sa BCB 2018 možete pronaći i na zvaničnom sajtu Udruženja: www.ukts.rs

S poštovanjem,
Generalni sekretar UKTS
Strahinja Vasiljević

More in Aktuelno