RODA JLS

MLADOST – DYNAMIC VIP PAY 72:67

MLADOST – DYNAMIC VIP PAY 72:67

U poslednjoj utakmici, pred svojim navijačima, juniori Mladosti su savladali Dinamik Vip Pej, rezultatom 72:67. Gledaoci u hali kraj Morave su pratili dosta borbenu i dobru utakmicu, u kojoj je tim domaćina zasluženo stigao do novog trijumfa.
Prvih dvadeset minuta je proteklo u dosta izjednačenoj igri, što je ilustrovao i rezultat na semaforu 30:30. U trećem periodu tim domaćina je zaigrao kao „preporođen“. Agresivna odbrana je rezultirala velikim brojem uspešnih kontra napada, a kada su se tome pridodali i precizni šutevi van linije 6.75, već se nazirao pobednik. U jednom trenutku Mladost je stigla do maksimalnih plus 15. Mudrom igrom je sačuvana razlika u poslednjem periodu, a gosti su na kraju samo uspeli da ublaže poraz.
Najbolјi pojedinac u gostujućoj ekipi je, ujedno, i igrač utakmice Toma Vasilјević koji je ubacio 18 poena, uz indeks 27. U domaćoj ekipi dvocifren učinak su ostvarili Šušić, Vujinović i Krsmanović Aleksa.
Vladimir Zlatanović, trener ekipe KK „Mladost“, Znali smo da će biti ovo jedna teška utakmica, da ekipa Dinamika želi da nam se revanšira za prethodnu utakmicu koja je igrana u Beogradu. Sedam dana nismo imali ekipu u punom sastavu, jer je čak šest igrača predstavlјalo svoju školu na takmičenju, gde su osvojili prvo mesto. Kao što se i videlo u prvom poluvremenu gde smo igrali slabo, iako smo bili u egalu, koji smo uspeli da održimo kroz dobru odbranu. Dok smo u drugom poluvremenu došli na bolјi nivo napada, zadržali odbranu i u jednom momentu uspeli da pobegnemo na petnaest razlike i do kraja da izborimo, po mom mišlјenju, zasluženu pobedu.
Aleksa Krsmanović, igrač ekipe KK „Mladost“, Ovo je bila jedna teška utakmica protiv ekipe Dinamika, jer smo znali da hoće da nam se revanširaju za poraz u Beogradu. Prvo poluvreme je bilo veoma tesno, dobra i čvrsta igra jedne i druge ekipe. Na početku drugog poluvremena smo se malo oslobodili, pogodili neke šuteve, odvojili se na neku razliku koju smo održavali do kraja meča i zasluženo na kraju slavili. Čestitam ekipi Dinamika na fer i korektnoj igri.
Stevan Mijović, trener ekipe KK „Dinamik Vip Pej“, Prvo bih čestitao ekipi Mladosti na zasluženoj pobedi i vrlo dobroj sezoni ove godine, gde dobro znamo da ovde u Čačku, osim Crvene Zvezde koja je prva na tabeli, niko nije pobedio. Znajući da su u ekipi samo čačanska deca, onda je to veliki uspeh za ekipu Mladosti i Čačak kao grad, ali i trenera. Što se tiče današnje utakmice, ovo su dve slične ekipe, izjednačene. Slična utakmica kao u Beogradu, posle nerešenog poluvremena, gde smo dobro odigrali prvu četvrtinu i odbranu u napadu, otvorili smo loše drugo poluvreme, pre svega u odbrani i nekoj čvrstini, gde smo dozvolili veći broj poena nego za čitavo prvo poluvreme. Mislim da smo, na kraju krajeva, i sami sebe pobedili. Prethodne nedelјe smo imali i problema oko pripreme utakmice, gde je veći broj juniora bio sa prvim timom, ali dobro, okrećemo se preostalim utakmicama i pripremi za finalni turnir.
Toma Vasilјević, igrač ekipe KK „Dinamik Vip Pej“, Danas smo izgubili od ekipe Mladosti, zasluženo, našom krivicom. Odlično smo otvorili utakmicu, čvrsta odbrana i prvu četvrtinu završili u vođstvu. U drugoj četvrtini isto čvrsto, a onda opet se ponavlјa greška, pad u trećoj četvrtini gde dozvolјavamo ekipi Mladosti više poena nego u prve dve četvrtine. U četvrtoj četvrtini smo probali da se izvadimo, nismo uspeli, ali smo odigrali ovu četvrtinu dobro. Čestitam ekipi Mladosti i želim im sreću.

More in RODA JLS