RODA JLS

MLADOST – CRVENA ZVEZDA MTS 65:78

MLADOST – CRVENA ZVEZDA MTS 65:78

Juniori Mladosti su u zaostaloj utakmici 14. kola Roda lige Srbije poraženi od Crvene Zvezde rezultatom 65:78. Lider lige je opravdao ulogu favorita i Beograđani su sasvim zasluženo stigli do osamnaeste pobede u sezoni.
Da će utakmica imati takav epilog naziralo se već nakon prvih deset minuta igre, u kojima su crveno beli juniori stigli do dvocifrene prednosti. Usledio je period bolјe igre domaćeg tima, ali prednost gostiju nije bila ugrožena.
Igrači Mladosti nisu imali pravo rešenje za sjajnog Zorana Paunovića koji je meć okončao sa 31 postignutim poenom, uz indeks korisnosti 38. U domaćem timu, bonji od ostalih su bili Šušić sa 25 i Vujinović sa 13 postignutih poena.
Vladimir Zlatanović, trener ekipe KK „Mladost“, Mogu reći da je ovo bila jedna dobra utakmica, a Zvezda, kao i uvek, fenomenalan protivnik. Znamo da igraju sa dvanaest igrača u rotaciji, što su pokazali i danas. Mi smo dali, možda, i svoj energetski maksimum, a omašili smo mnogo penala. Prišli smo u jednom momentu i na dva razlike, ali onda smo opet omašili penale i pali u igri. Ipak, nije lako igrati protiv Zvezde. Mi smo imali cilј da danas odigramo što bolјe utakmicu, da se pokažemo i mislim da smo u tome i uspeli. Čestitam protivniku na pobedi.
Nikola Zdravković, igrač ekipe KK „Mladost“, Dobro smo ušli u utakmicu, dobro smo se borili i imali energiju. Rezultat je varirao, a mi smo uspeli donekle da izdržimo, ali na kraju, presudili su omašeni penali i ziceri. Zvezda je danas zasluženo pobedila.
Bojan Đerić, trener ekipe KK „Crvena Zvezda MTS“, Teška utakmica, kao što smo i očekivali. Zna se šta je Čačak i kakvi se dečaci ovde rađaju, što je dokazano i danas. Utakmica je odlučena na kraju. Mi nismo iskoristili neke stvari koje smo morali, nismo bili u nekoj energiji koja nas krasi, a i normalne su oscilacije kada nam igra pola kadetske ekipe. Čestitam ekipi Mladosti, koja igra odlično ove godine, pokazali su jedan ozbilјan kontinuitet. Želim svima da se zahvalim na izvanrednom dočeku, uvek sam voleo da dođem u Čačak, još kao igrač, a i sada kao trener.
Zoran Paunović,igrač ekipe KK „Crvena Zvezda MTS“, Jako teška utakmica za nas. Ekipa Mladosti je jedna odlična ekipa, pogotovu dobro igraju na svom terenu, gde su pobedili Partizan i Megu. Znali smo da će biti gusto do samog kraja, spremali smo se, imali smo veću rotaciju na klupi i mislim da je presudila naša agresivnija odbrana, a i fizički smo dominantnija ekipa od njih.

More in RODA JLS