TRIGLAV KLS

RADNIČKI – PARTIZAN NIS 83:95

RADNIČKI – PARTIZAN NIS 83:95

Mogao je Radnički i do pobede večeras, ali se možda i uplašio pobede. Odlično otvaranje gostiju i još brži odgovor domaćina uz isklјučenje trenera beogradske ekipe obeležile su prvo, izuzetno borbeno, poluvreme. Tri minuta pred kraj druge četvrtine došlo je do incidenta gde je trener Avramović dobio prvo tehničku a onda i iklјučujuću grešku usled konstantnog vređanja sudije Radosavlјevića i uz pratnju obezbeđenja morao je da napusti salu. Imao je domaćin tada priliku da „obezglavlјenog“ protivnika dotuče. Međutim, iz svlačionice na poluvremenu je izašla motivisana ekipa gostiju i za 7 minuta napravila + 15 i uz izuzetnu kontrolu skoka i agresivnost u odbrani, ostvari veoma bitnu pobedu. Ekipa Radničkog je bila više nego nadskakana i imala je čak 23 skoka manje od protivnika. Ne treba tražiti opravdanja, ali je ipak pad u igri Radničkog nastao kada se na početku treće četvrtine povredio, do tada najbolјi igrač, Milan Veđić koji je uz Andriju Petrovića bio pokretač preokreta u prvom delu meča. Nјih dvojica su upisali 12 odnosno 20 poena. Kod gostiju je bolјi od ostalih bio trio Brekić sa 17 poena i 11 skokova, Luka Novaković sa 22 poena i 7 skokova i MVP utakmice, kapiten, Dušan Tanasković sa 19 poena i 13 skokova.
Želјko Milojević, Kvalitetna utakmica, pogotovo u prve dve četvrtine. Nismo imali vremena da se spremimo jer smo u subotu igrali važnu utakmicu protiv Zemuna a i 5 igrača je bilo bolesno danas. Znali smo da će nam najveći problem biti da zaustavimo centarski tandem Brekić-Tanasković od kojih zavisi i cela igra ove selekcije gostiju. Donekle smo i uspeli u tome, ali je ipak gostujuća ekipa postigla skoro 70 poena iz reketa i 18 sa linije bacanja. Presudilo je to što mi nemamo dovolјno visokih igrača u selekciji i krpimo se na tim pozicijama sa igračima kojima nisu primarne. Loše smo otvorili treću četvrtinu što je dovelo do našeg velikog deficita koji nismo uspeli da nadoknadimo. Bili smo ubedlјivo nadskakani od strane centarske linije beogradske ekipe. Čestitao bih mojim momcima na dobro odigranoj utakmici i zahvalio bih im se na požrtvovanosti i prvrženosti dresu i klubu iako je skoro pola ekipe bilo bolesno i bez treninga. Mislim da je sada jasnije da je Radnički ozbilјna ekipa sa kojom niko u budućnosti neće lako da izađe na kraj i da konačno Kragujevac postaje teško gostovanje.
Andrija Petrović, Jedna jako napeta i teška utakmica u kojoj su gledaoci sigurno uživali. Odlično smo odigrali prvo poluvreme i iznenadili protivnika tempom koji smo nametnuli. Nažalost, u trećoj četvrtini smo smo pali, nismo imali snage da se vratimo u utkmicu. Gosti su napravili prednost koju su održali do kraja utakmice.
Teška utakmica za nas. Desilo se da nam je trener isklјučen na 3 minuta do kraja druge četvrtine. Momci su pozitivno odreagovali posle pauze i dogovora u svlačionici. Pokazali su veliku energiju i požrtvovanost. Čestitam Radničkom na fer i korektnoj borbi.
Dušan Tanasković, Teška utakmica koju smo dobro počeli, napravili prednost ali smo iz nepoznatog razloga dozvolili Radničkom da se vrati u meč. Ipak smo, u trećoj četvrtini, uspeli da opet stvorimo razliku i održimo je do kraja. Čestitam protivniku na fer i korektnoj borbi i želim sve najbolјe u nastavku sezone.

More in TRIGLAV KLS